Goed SamenWerken, het zorgt voor echt werkplezier. En massa’s energie!

Een team dat goed draait, de wens van iedere manager, toch? Alles verloopt veel vlotter, en je bereikt meer met minder inspanningen. Kortom, je bent in de flow.

Ook als zelfstandige kan je samenwerken als team, in een co-creatie dan. Zo werk ik mee aan een Profileerdag bij Filline, samen met 4 andere sprekers. Elk van ons is expert in zijn domein, maar samen vonden we een gemeenschappelijk thema en zetten we ons samen aan het werk. De eerste dag was meteen een schot in de roos, in no time volgeboekt. We zijn klaar voor de volgende edities! Sfeerfoto’s vind je op mijn InspiRei Facebook pagina.

Dat we fun hebben, dat zie je aan onze gezichten. En dat merken we ook aan de reacties van de deelnemers. Ook zij voelen de synergie die ontstaat als je goed op elkaar afgespeeld bent.

Wat maakt onze samenwerking succesvol?

1. Verbinding

Doordat er een sterke verbinding is tussen elk van ons, staan we er als team. We bereiken meer met onze samenwerking, de zogenaamde ‘1+1=3′.

Samenwerken als team

Alternatief voor ‘Together Everybody Achieves More’

2. Respect

Elk van ons team heeft een verschillende persoonlijkheid, en brengt zijn of haar verhaal anders. Het grote respect dat we voor elkaar hebben, zorgt ervoor dat we ook in alle openheid kunnen communiceren met elkaar. Over wat we van elkaar verwachten van het samenwerken, hoe we iets anders zouden doen, welke verbeteringen er nog mogelijk zijn. Zo bereik je samen een hoger niveau.

3 . Afstemming

Een goede samenwerking vraagt een goede afstemming op elkaar. Zo ook voor onze Profileerdag. Nadine De Deken is de organisator en initiatiefneemster, zij heeft elk van ons aangesproken om mee te doen. Eens de co-creatie vorm kreeg, zochten we contact met elkaar om elkaar aan te vullen binnen het thema, zodat onze deelnemers een verrijkende dag beleven.

Teamleden stemmen zich af op elkaar

3. Verantwoordelijkheid

We werken samen naar een coherent verhaal, maar elk is verantwoordelijk voor zijn eigen stuk. Zowel de inhoud van de presentatie als de communicatie errond neemt elk voor eigen rekening.

4. Met hart en ziel

Zonder be-zieling brengen we geen boeiend verhaal. We gaan ervoor, we bundelen onze energie tot teamkracht!

Teamwork met be-zieling

5. Genieten

We delen graag onze kennis met anderen, en dat tonen we ook tijdens onze workshops. Terwijl je werkt, kan je ook genieten. En denk eraan … enthousiasme is aanstekelijk!

 SamenWerken, een ware bron van energie

Een team met een hechte samenwerking krijgt meer energie, is creatiever en straalt werkplezier uit. Soms is het wel eens nodig een team de kans te geven zich opnieuw af te stemmen. Een verbindingscoach zorgt ervoor dat iedereen gealigneerd raakt. Samen werk, samen sterk!