Maak van 2014 jouw beste jaar ooit!

Ook ik wens je een gezond nieuw jaar vol mooie momenten om van te genieten.

Na alle drukte van de feestdagen kom je stilaan weer in je gewone ritme, volgens je oude gewoontes of heb je er nieuwe? Want traditioneel is januari de maand bij uitstek om met goede voornemens te starten. De vraag is natuurlijk: hoe lang hou je ze dit jaar vol? Hoeveel energie gaan ze jou wel kosten?  Of wil je eerder succes ervaren, en er ook een goed gevoel aan overhouden? Goede raad: blijf in de eerste plaats gewoon jezelf!

Als je dit jaar van plan bent een energielek te vermijden, hou alvast rekening met volgende tips:

1. Blijf authentiek

Ga voor nieuwe dingen die ècht bij jou passen, niet omdat je erbij zou horen of je mee zou zijn in een trend. Als je trouw blijft aan jezelf, dan voel je je daar heel goed bij. Zegt jouw intuïtie van in het begin al dat het eigenlijk niets voor jou is, beslis dan meteen of je eraan begint of niet. Past het helemaal niet, dan riskeer je daar kostbare energie mee te verliezen! En de frustratie krijg je er zomaar bij, daar hoef je zelfs niets voor te doen. Bescherm jezelf tegen dat nefaste energielek!

2. Ben je integer?

Heb je een bepaald objectief niet behaald? Wees eerlijk. Camoufleer het niet, in de eerste plaats niet tegenover jezelf maar aanvaard het gewoon. En ga vooral eens na wat het jou geleerd heeft, waarom het niet gelukt is. Het was misschien een ‘rakeling’ ? Wees dankbaar dat je jezelf hierdoor weer een stuk beter kent.

3. Oude patronen doorbreken

Als je kiest voor iets nieuws, hou er rekening mee om ook je gewoontes aan te passen. Als je alles op je vertrouwde manier en met dezelfde energie blijft doen, dan zal er uiteindelijk niet echt iets veranderen. Behalve je humeur, omdat je geen succes ervaart. Vermijd frustraties en doe eens een extra inspanning, ook al kost het wat moeite om je aan te passen om buiten je comfortzone te komen.

4. Mondjesmaat

Als je wil dat iets ècht slaagt, geef het dan ook alle kansen. Door het bijvoorbeeld meteen niet tè groots aan te pakken, maar met kleine stapjes. Zo kan je je telkens aanpassen aan de nieuwe situatie en ervaar je de volgende stap weer als haalbaar. Een brood ga je toch ook eerst versnijden tot boterhammen, of ben jij in staat om het in één keer op te eten?

 5. Bezint voor je begint

Het is altijd goed om vooraleer je stappen zet toch goed te overwegen waarom je iets gaat doen. Wat gaat dit jou opleveren? Wat ga je missen als je het niet doet? Wat zijn de gevolgen van dit nieuw initiatief? Een stuk improvisatie kan, maar bewuste en concrete keuzes hebben toch meer slaagkansen.

6. Beloon jezelf

Als je inspanningen succesvol zijn, durf dat gerust eens te vieren. Hoe klein de resultaten ook zijn, het maakt niet uit. Het goed gevoel dat je hierdoor krijgt stimuleert je om verder te gaan, en al je voornemens waar te maken. Blijf vooral geloven in je dromen!

 En … actie!

Na het denken komt het doen. Ik wens je in elk geval heel veel succes met alles wat je onderneemt in 2014. Heb je al eens overwogen om je bij het scherp stellen van jouw doelstellingen te laten begeleiden? Een coaching sessie kan je bijzonder veel inzichten geven, onbewuste dromen naar de oppervlakte laten komen, jouw volle potentieel naar buiten brengen. Maak vandaag nog een afspraak, alvast een goed voornemen dat je meteen kan uitvoeren! Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek of bel me op 0474 475 805.