Wie zijn mensen laat ontwikkelen en groeien, geeft zijn onderneming volop groeikansen!

Als WerkPlezierCoach begeleid ik bedrijven naar een betere SamenWerking binnen en tussen teams.

Meer èn betere resultaten met minder inspanningen?

In mijn workshops verbind ik mensen onderling binnen hun team of tussen teams. Vanuit die afstemming komen we tot een gedeelde visie en nieuwe afspraken. Met synergie, meer geluk en een hogere productiviteit als gevolg.

Als WerkPlezierCoach laat ik medewerkers hun volle potentieel ontdekken, zodat ze meer werkplezier en energie krijgen. Via een inspirerende en duurzame transformatie leren ze bèter (Samen)Werken, met zichzelf èn hun team.Productiviteit (‘meer resultaat in minder tijd’) en draagvlak (‘iedereen mee’) staan daarbij voorop. Mijn einddoel, en dat van mijn klanten: betere bedrijfsresultaten én zelfsturende teams die uit zichzelf samenwerken. Het menselijk aspect van SamenWerken staat hierbij steeds centraal.

Inspireren om te transformeren
Zit je onderneming in volle transformatie naar duurzame groei? Laat hierbij de werknemer als mens voorop staan en maak concreet werk van talent management. Ik help je hier graag mee.

Werk nu aan een duurzame onderneming waar mensen vanuit zingeving en flow samenwerken naar één doel: de purpose van je bedrijf. De hefboomeffecten:

  • Hoge productiviteit: meer resultaat met minder inspanning.
  • Gelukkige en gezonde medewerkers. Mensen met veerkracht en energie.
  • Je medewerkers worden gemotiveerde intrapreneurs.
  • Vertrouwen en sterk leiderschap zorgen voor meer autonomie en verantwoordelijkheid.

Samenwerking en respect in 3 stappen

Ik zet de samenwerking tussen medewerkers terug op het spoor. Met aandacht voor je bedrijfsresultaten én de mensen die ze boeken. Zo ga ik te werk:

  1. Ik luister waar het foutloopt. Eerst bij de managers, dan bij je teams. Geen oeverloze gesprekken: ik ga meteen naar de kern.
  2. Met dynamische en explorerende workshops op maat spijker ik de zwakke punten gericht bij. De resultaten zijn onmiddellijk zichtbaar.
  3. In ervaringsgerichte oefeningen veranker ik de samenwerking en het wederzijds respect. Je teams worden zelfsturend en ik maak mezelf overbodig.
    • Leidinggevenden of medewerkers die vastzitten in een negatieve spiraal van hard werken en weinig energie halen uit hun job, kunnen persoonlijk bij mij terecht. Als WerkPlezierCoach laat ik ze uit zichzelf breken; ze krijgen waardevolle inzichten tijdens inspirerende coachingsessies. Samen zoeken naar meer plezier in hun werk én hun leven!

Contacteer mijIk denk meteen al met je mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *